Az élesztőt langyos, cukros
tejben felfuttatjuk. A
lisztet a
zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyagot. Gyenge rétes tésztát kapunk, amit 1/2 órát pihentetünk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk. A te
tejét félig olvasztott kevés
zsírral megkenjük, és összehajtogatjuk, mint a hájas tésztát. A hajtogatást még kétszer megismételjük. (3x sodorjuk össze, és közte 1/2 órát pihentetjük).
Utána másfél ujjnyi vastagra kisodorjuk, te
tejét pogácsa szaggatóval megnyomkodjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
10 percig pihentetjük, majd nagyon forró sütőben sütjük. Mikor a pogácsa feljött, és eldől, a sütőt közepesre kapcsoljuk míg átsül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>