Szegfűszeges kiflik receptHány személyre: 6-8
» 27,5 dkg búza
liszt» 2,5 dkg étkezési keményítő
» 1/2 csapott tk. sütőpor
» 12,5 dkg
cukor» 1 csomag vanillin
cukor» 1
tojás» 1/2 csapott tk.
szegfűszeg» 17,5 dkg Rama
margarin vagy
vaj» 5 dkg apróra vágott pisztácia
» 1 csomag vanília ízű por
cukor» 1 tk.
fahéj
Fogunk egy keverőtálat, beleszórjuk a
lisztet, a keményítőt, a cukrot, a vanillincukrot és a sütőport, majd hozzáadjuk a
tojást, a
vajat, a pisztáciát és a
szegfűszeget. Az egészet alaposan összekeverjük, összegyúrjuk, majd hengereket formálunk belőle (kb. ceruza vastagságúakat), és a hengereket 6 cm-es darabokra vágjuk fel, amelyekből kifli formákat csinálunk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd belerakjuk a kifliket, és közepes fokozaton kb. negyed óra alatt megsütjük őket. Közben a porcukrot és a
fahéjat összekeverjük, majd a forró kifliket ezzel szórjuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>