A tésztát kinyújtjuk, majd egy széles pohárral köröket szaggatunk ki belőle. Ezután minden második kör közepét még egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A nagy korongokra egy-egy gyűrűt teszünk, majd a kis korongokkal együtt az összeset sütőlemezre tesszük, és felvert
tojással megkenjük. Így készre sütjük, közben elkészítjük a
gombakrémet. A felszeletelt
gombát a
vaj felén megpároljuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd megszórjuk a
liszttel és a felaprózott
petrezselyemmel. Ezután kevés
vízzel elkevert
tejföllel felengedjük, összeforraljuk, majd a felkockázott kemény
tojásokat is hozzáadjuk. Végül a gyűrűs fánkokat ezzel megtöltjük, majd a kis korongot a te
tejére tesszük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>