A szárított élesztős
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, a
sót, az olvasztott
vajat és a meleg
tejet. Az egészet összegyúrjuk és lefedve meleg helyre tesszük. Miután a tészta hólyagos lett és duplájára dagadt, átgyúrjuk még egyszer. Ezután tésztánkat 4 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket 46 cm hosszú rúddá sodorjuk, majd mindegyikből kulcsot formálunk. A lyukas részbe alufólia gombócot teszünk, hogy sütéskor is megmaradjon. A kulcs tollazatához kialakítunk három bevágást az al
só részen, majd odaillesztünk 3 tésztacsíkot. Az elkészült kulcsokat ki
vajazott tepsibe tesszük és megkenjük őket a felvert
tojással, meghintjük
szezámmaggal, majd 20 percig hagyjuk kelni őket. Végül a tepsit előmelegített, 200°C-os sütőbe rakjuk 15-20 percre.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>