» 15 dkg finomliszt » 3 dkg porcukor » 10 dkg vaj » 6 dkg darált mandula » 3 ek. víz » A töltelékhez: » 2 üveg cseresznyebefőtt » 1 tojás » kristálycukor a díszítéshez » tejszín a díszítéshez
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. Ezután a cseresznyét egy kerek formába tesszük, és befedjük a kinyújtott tésztával. A tetejét megkenjük a tojással, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük. Végül a cukorral és a tejszínnel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Amúgy a pite aljára és az oldalára is kell tészta. Javasolnám, hogy a formába a kinyújtott tésztát belenyomkodni és a tetejére a maradék tésztát lehet boritani vagy rácsozni, végül megkenni tojással.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom