A
szardíniafilét
sózzuk meg, locsoljuk meg
olívaolajjal, fedjük le, és tegyük a hűtbe, amíg a töltelék elkészül.
A
lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a
sót, és kockára vágott
vajat. Dolgozzuk össze, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Fomáljunk belőle cipót, és alufóliába csomagolva tegyük 30 percre a hűtőbe.
A töltelékhez karikázzuk fel a
hagymát, és tegyük egy lábosba 4 ek.
olívaolajjal, a
vízzel és a
cukorral. Lefedve főzzük 25 percig lassú tűzőn. A vége előtt vegyük le a fedőt, hogy a nedvesség elpárologjon. Hagyjuk kihűlni. A sütőt melegítsük elő 210 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, és tegyük egy piteformába. Tegyük rá a tölteléket, szórjuk meg
kakukkfűvel,
borssal, helyezzük rá a szardellát, az olajbogyókat, locsoljuk meg a maradék
olívaolajjal. A töltelék te
tejéee helyezzük rá a szadínia darabokta is. Süssük meg 30 perc alatt.
Előkészület: 30 perc, sütési, főzési idő: 55 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>