A
tojássárgáját a
cukorral és a vaníliás
cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk kanalanként a mascarponét, majd a krémet lehűtjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a
kakaóporté, a kapucsínóport, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót.
Egy másik tálban kissé felverjük a
tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a krém
sajtot, és az írót.
A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket. Mascarponekrémmel díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>