A csilit megmossuk, kimagozzuk és vékony karikára vágjuk, majd a forró húslevesben megpuhítjuk. A
hagymát és a
fokhagymát finomra szeleteljük. A
paradicsomok héját késsel megkarcoljuk, és forró lobogó
vízben blansírozzuk, hideg
vízzel lehűtjük, a héját lehúzzuk és negyedekre vágjuk.
A zsemlemorzsát összekeverjük a mazsolával és az őrölt fűszerekkel, majd a
paradicsommal, a
hagymával és a
fokhagymával együtt turmixgépben pépesítjük, és átszűrjük. Az olvasztott
vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a pépet, és kevergetve 5 percig főzzük.
Felöntjük a csilis húslevessel. A
csokoládét darabokra törjük, és lassan kevergetve a levesben feloldjuk. Sóval és
borssal ízesítjük.
Sült szárnyasokhoz kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>