A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. A
citromokat forró
vízben megmossuk, megszárítjuk, héjukat lereszeljük, majd kifacsarjuk őket.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a vaníliás cukrot, a
citromhéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót.
Egy másik tálban a
vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a
tojásokat, a
joghurtot és a
citromlevet.
A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>