A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
A
vajat felolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a
fahéjt, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. A
tojásokat a
tejszínnek elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott
vajat. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz. A
sárgarépát megpucoljuk, durvára lereszeljük, a
banánt meghámozzuk és villával összetörjük, majd a tésztához adjuk.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>