A
mogyorót szétterítjük egy tepsiben és előmelegített sütőben 200-220°C-on 8-12 perc alatt kissé megpirítjuk, majd ledörzsöljük a héját és megőröljük. A
lisztkupac (1evőkanállal félreteszünk) közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 75 g cukrot, a
tojássárgáját, a
sót és a felszeletelt
vajat. Alaposan összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy a ki
vajazott kosárformákat szorosan egymás mellé rakva befedje, majd belenyomkodjuk a formákba a tésztát úgy, hogy azok méretre vágják a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 8-10 percig sütjük a kosárkákat. Az őrölt
mogyorót összekeverjük a megmaradt
cukorral, reszelt
citromhéjjal,
sóval,
fahéjjal és a 8
tojásfehérjével, majd folyamatos kevergetés mellett felhevítjük, amíg 10 perc alatt egynemű lesz. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a félretett
lisztet. Az elősütött tésztakosarakba kanalazunk egy adag krémet, majd visszatesszük a sütőbe és 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>