Fogunk egy keverőtálat, beletesszük a
lisztet, a
fahéjat, a szalalkálit, a
szegfűszeget, a cukrot, a
tojássárgáját, a
mézet, a
tejet és a reszelt
citromhéjat. Az egészet alaposan összekeverjük, gömbölyű alakúra összegyúrjuk, majd egy fóliában kb. fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Eközben a marcipánt 3 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből 35-40 cm hosszú hengereket csinálunk. A tésztát négyszög alakúra nyútjuk egy gyúródeszkán úgy, hogy ez is kb. 35-40 cm hosszú legyen, majd ezt is három egyforma részre vágjuk, egy kicsit bevizezzük őket, és a marcipánhengerek közé tekerjük. Az így kapott hengereket kb. 2 cm hosszúságúra vágjuk fel, tepsibe tesszük és közepes hőfokon kb. 10 percig sütjük őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>