A tésztához tegyük egy lábasba a
zsírt,
mézet,
tejet és a cukrot. Forrósítsuk addig, míg a
cukor teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük hozzá a
tojásokat. A
lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd dolgozzuk a
mézes masszához. Gyúrjunk jól össze, majd osszuk négyfelé. A cipókat nyújtsuk ki vékonyra, és egyenként borítsuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, majd sütőben 140 fokon pár perc alatt süssük meg.
A töltelékhez tegyük egy keverőtálba a
vajat, szórjuk rá a cukrot, majd elektromos keverővel keverjük habosra. A
tejet öntsük egy lábasba, és a búzadarát főzzük meg benne. Ha elkészült keverjük hozzá a cukros
vajat. Ízesíthetjük vaníliás
cukorral, rummal.
A töltelékkel kenjük meg a kisült lapot, szórjuk rá a kimagozott meggyet, majd helyezzük rá a másik lapot. Ezt is töltsük meg, mint a többi lapot is. te
tejére csokimázt készítsünk.
A mázhoz öntsünk 3 evőkanálnyi vizet egy kis lábasba, tegyük bele a
vajat, a cukrot és a
kakaóport. Addig hevítsük, míg szép sima nem lesz, majd öntsük a megtöltött tésztára. Lapátkanállal simítsuk el a felületét, majd hűtsük le jól. Tálalás előtt szeleteljük fel.
Szerző:
levente Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>