Egy tálban keverjük össze a lecsöpögtetett befőttet 1 evőkanál
liszttel, egy másik edényben pedig dolgozzuk össze a
vajat 100g
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
sóval és a
narancs reszelt héjával. Egy harmadik tálba tegyük bele a
lisztet és a sütőport. A
tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, és utóbbit verjük fel a maradék
cukorral. A
vajas keverékbe dolgozzuk bele a
tojássárgákat, a
tejet és a fűszereket. Az összes edény tart
almát óvatosan keverjük össze, az így kapott masszát öntsük egy kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Ezt tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. egy órát. Mikor kihűlt, locsoljuk meg a likőr felével, a másik felét pedig keverjük el a
kakaóporral és a vaníliás
cukorral. Ezzel a mázzal vonjuk be a kuglófunk te
tejét, majd díszítsük pisztáciával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>