Felolvasztjuk egy edénybe a
vajat és kissé hűlni hagyjuk. Egy 3L-es jól záródó edénybe szitáljuk a sütőporral elkevert
lisztet. A
cukorral és a reszelt
citromhéjjal összekeverjük, majd a szőlőlevet, az aszalt szőlőt, a
tojást, a
mézet és a folyékony
vajat hozzáadjuk és az edényt a fedelével lezárjuk.
15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek, majd egy keverőkanál vagy egy habverő segítségével az egészet alaposan összekeverjük, így az edény falára tapadt tésztaszemcsék is elkeverednek.
A tésztát ezután egy 24 cm átmérőjű kikent nagy kuglófformába töltjük és a sütő
rácsára tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: 50-60 perc
10 percig pihentetjük a formában, utána a sütemény
rácsra borítjuk. További 5 percig hagyjuk hűlni, majd a fehér és barna
csokoládéleveleket- részben egymást fedve- a még meleg kuglófra fektetjük. A
csokoládé alja a melegtől megpuhul, ha kihűlt a süteményre szorosan rátapad.
Sütési idő: 50-60 perc
Összesen:
85g fehérje, 266g
zsír
613g szénhidrát
21 694kJ, 5180 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>