» 40-40 g kockára vágott kandírozott citromhéj és narancshéj » 40 g felkockázott piros koktélcseresznye » 40 g mazsola » 2 cl rum » 500 g liszt » 50 g élesztő » 1,25 dl tej » 180 g vaj » 120 g cukor » 2 tojássárgája » 3 tojás » fél tk. só » 1 késhegynyi reszelt szerecsendió » 1 citrom reszelt héja
Gyümölcsöket leöntjük rummal, és 1 órán át áztatjuk. lisztet tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk a tejjel. Megszórjuk liszttel, és meleg helyen 15 percig kelesztjük. Olvasztott vajat a cukorral, tojássárgájával, tojásokkal, sóval, szerecsendióval és a citromhéjjal az élesztőhöz adjuk és az egészet elvegyítjük. Hólyagosra dagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük. Formát kivajazzuk és megszórjuk morzsával. Beletesszük a tésztát és újra kelesztjük. 60 percig sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom