» 50 g mazsola » 0,5 dl tej » 1 tk. cukor » 30 g élesztő » 300 g liszt » 2 tojás » 2 ek. cukor » 2 dl langyos tejszín » 1 citrom reszelt héja » 1 csipet kardamon » 2 ek. rum » 1 narancs cukrozott héja
Langyos cukros tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Liszthez hozzáadjuk az élesztőt. Tojást habosra keverjük a cukorral, langyos tejszínnel, citromhéjjal, mazsolával, kardamonnal, rummal, narancshéjjal. Formát kivajazzuk és megszórjuk morzsával. Masszát a formába töltjük és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Sütőben 60 percig sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom