Egy lábosban felforraljuk a vaníliás
tejszínt, majd további 5 percig főzzük. Ekkor a vaníliát félbe vágjuk, és így áztatjuk még fél órát. Ekkor leszűrjük, összekeverjük a
cukorral és a
tojásokkal, majd eloszlatjuk 6 formában. Ezeket
vízzel teli tepsibe tesszük, és így 30 percet sütjük. Miután kihűltek, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tamarillokat leforrázzuk, lehúzzuk héjukat. A cukrot és a
narancshéjat felöntjük 7,5 deci
vízzel, felforraljuk, majd a tamarillokat kb. 8 percig pároljuk benne. Ezután beleöntjük a
pálinkát, és miután kihűlt a szirup, kivesszük a gyümölcsöket. Ekkor a szirupot tovább főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül a vaníliakrémet a gyümölccsel és a sziruppal együtt kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>