A
tejet felfőzzük, majd a tűzről levéve fél dl-t kimerünk belőle, a többit
sóval és
cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a
vajat, és megvárjuk, amíg kihűl. A fél dl
tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a kihűlt
tejhez adjuk. Belekeverjük a
lisztet, a
tojásokat, a
citromhéjat és a
citromlevet, majd kidagasztjuk. Lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük. Utána kétfelé osztjuk, és hengereket készítünk. Összecsavarjuk őket, majd kikent sütőlemezre tesszük, a te
tejére
tojást kenünk, majd újra kelni hagyjuk. Utána alacsony fokozaton sütjük 15 percig, majd magasabb hőmérsékleten 30-40 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>