» 70 dkg liszt » 2,5 dkg élesztő » 0,5 l tej » 8 dkg kristálycukuor » 1 ek zsír » 1 cs vanilliáscukor » 1 csipet só » 1 db tojás a tészta megkenéshez » Töltelék: » 45 dkg dió » 10-12 ek. tej » 4 ek.cukor
a cukrot a tejet a sót az élesztőt összekeverjük és megfuttatjuk. a lisztet a zsírral és a van. cukkal össszemorzsoljuk majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt.
ezt összegyúrjuk. majd 1 óra hosszán át kelesztjük meleg helyen.
a diót a tejjel és a cukorral elkeverjük.
4 részre osszuk a tésztát és kinyújtjuk.
megkenjük dióval és feltekerjük.20-30 perc sütés és kész.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom