» 50 dkg tengeri halfilé » 2 gerezd fokhagyma » 3-4 evők. sötét szójamártás » A bundájához: » 1 dl száraz fehérbor » 2 tojás » 4 evők. finomliszt » 2 evők. étkezési keményítő » 10 dkg szezámmag » fél mk. só » olaj » A mártáshoz: » 4 evők. szójamártás » 3-3 evők. vörösborecet és ketchup » 5 dl húsleves » csipet só » 3 evők. kristálycukor » 2 evők. étkezési keményítő
A halat 12 részre szeljük és bepácoljuk a fokhagymával és a szójamártással.
A bunda hozzávalóit összedolgozzuk és egy kis időre pihenni hagyjuk.
Főzni kezdjük a levest, a szóját, az ecetet és a ketchupot folyamatos kevergetés mellett. Meghintjük sóval, cukorral és felöntjük a vizes keményítős keverékkel. Így megkapjuk az édes-savanyú mártásunkat.
A halakat a bundába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, majd lelocsoljuk a mártással.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom