A cukrot három kanál
vízzel karamellizáljuk, közben ki
vajazunk egy pudingos formát. Egy felszeletelt mangót félreteszünk, a többit feldaraboljuk, és hozzákeverjük a
vajat, a cukrot, a
lime héjat, a
tojást, a sütőport, a
mandulát, a kardamomot és a
lisztet. A karamellt a formába töltjük, rátesszük a félretett mangószeleteket, majd beleöntjük a tésztát. Az egész formát egy
vízzel teli lábosba állítjuk, és valamivel több, mint egy óra alatt készre gőzöljük. Eközben a mangóléhez keverjük a
limelevet, majd beletesszük a keményítőt, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Végül a pudingot egy tálra borítjuk, meglocsoljuk az öntettel, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>