Egy tálban összekeverjük az élesztőt 1 kanál
liszttel, 2 tk.
cukorral, a
sóval, és felöntjük a
tejjel. Miután az élesztőt felfutott, a többi
liszthez keverjük a
vajjal és a
tojással együtt. Miután összegyúrtuk, 3/4 órát kelesztjük, majd még egyszer átgyúrjuk, és 10 ki
vajazott kis formába tesszük. Kb. 20 percig sütjük, közben a cukrot felöntjük 5 deci
vízzel, majd negyed órányi főzés után beletöltjük a rumot, és félretesszük. A sütiket villával kissé megszurkáljuk, majd megkenjük őket a megolvasztott lekvárral, amihez hozzákeverjük a 2 kanál rumot. Végül a sütiket tálra tesszük, melléjük teszünk fél-fél fügét, majd meglocsoljuk a rumos sziruppal, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>