A húst szeleteljük fel, a
tojásfehérjét keverjük össze a keményítővel és 1 ek.
szójaszósszal, majd tegyük bele a húst, és hagyjuk benne állni. A
hagymát és a
fokhagymát pucoljuk meg, a
hagymát vágjuk vékony karikára. A
paprikát és a csilit vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk apróra. A póré
hagymát hosszában csíkozzuk fel. A
padlizsánt kockázzuk fel, a
gyömbért hámozzuk fel, és vágjuk apróra. A cukrot keverjük össze a maradék
szójaszósszal, a
rizsecettel és a
rizsborral. Az olajat hevítsük fel a wokbn, és kevergetve nagy lángon süssük meg benne a húst. Sózzuk,
borsozzuk, majd tegyük félre. Kis olajat hevítsük fel, és pirítsuk meg benne a
padlizsánt, a
hagymát, a
gyömbért és a többi zöldséget. Nyomjuk bele a
fokhagymát, és erős lángon kevergetve pirítsuk meg. Tegyük hozzá a húst, öntsük hozzá a kikevert szószt, majd forraljuk össze.
rizs kíséretében tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>