A cukrot egy lábosba tesszük, felöntjük 3,15 deci
vízzel, és kb. negyed órát főzzük. A felét félretesszük, a többibe pedig beletesszük a
citrom levét és héját, majd néhány perc után leszűrjük, és egy tálba tesszük. Megszórjuk a
zselatin egyharmadával, majd ha megdermedt, felolvasztjuk, és egy formába töltjük, amit a hűtőbe teszünk. Ezután a
zselatin egyharmadához keverünk két kanál vizet, majd ha megdermedt, felolvasztjuk, és hozzákeverjük a
tejszínt és egy kanál cukrot. Lassan hozzákeverjük a
joghurtot is, majd ha kissé kihűlt, a
citromos rétegre folyatjuk, és visszatesszük a hűtőbe. Ezután a harmadig réteghez 2 kanál cseresznyelére szórjuk a
zselatint. Ha megkocsonyásodott, felolvasztjuk, hozzáöntjük a maradék
cukorszirupot, 1,5 deci befőttlevet. Miközben hűl, a cseresznyét a
joghurtos rétegre tesszük, majd befedjük a zselével. Amint az egészet megkötött, kiborítjuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>