Keverőtálba tesszük a
tejszínhabot, elkeverjük a vanillin
cukorral, és hideg helyre tesszük.
A tésztához a kókusz
zsírt edényben felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és a darabokra tördelt
csokoládét keverés közben felolvasztjuk benne, és hagyjuk hűlni a masszát.
3L -es lezárható formába szitáljuk a
liszttel elkevert sütőport, majd belekeverjük a cukrot, a vanillincukrot, hozzáadjuk a
tojást, írót, és a
csokoládés masszát. Szorosan lezárjuk az edényt.
15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd habverővel vagy keverőkanállal az egészet jól átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
30x40 cm- es, kikent sütőlemezre tesszük a tésztát, te
tejét elsimítjuk, és sütő
rácsra helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb.200°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítve)
Gáz sütőnél: 3-4- es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 25- 30 perc
Ha megsült sütemény
rácsra tesszük a sütőlemezt. A forró tésztára simítjuk az előkészített
tejszínkrémet.
Összesen:
81 g fehérje, 464 g
zsír,
581 g szénhidrát
28551 kJ, 6735 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>