Cassata Alla Siciliana receptHány személyre: 10 személyre
» 4
tojás» 0.5 bögre
cukor» 3/4 bögre átszitált fínom
liszt» 3/4 teáskanál sütőpor
» 1/3 bögre brandy
» A töltelékhez:
» 1/2 bögre
cukor» 4 teáskanál
cukor» 370 g rikotta
sajt» 1/2 bögre sűrű
tejszín felverve
» 1/4 bögre feldarabolt kandírozott vegyes gyümölcshéj
» 100 g finomra aprított ét
csokoládé» 1/4 bögre kandírozott cseresznye, negyedelve
» 50g feldarabolt,
sózatlan pisztácia
» A
csokoládé bevonathoz:
» 300 g ét
csokoládé» 90 g
vaj
A
tojásokat verjük fel egy nagy keverőtálba, míg könnyű habos nem lesz.Fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, krémes állag eléréséig verjük.Keverjük bele a
lisztet.Egy sütő papírral bélelt 25- 30 cm- es piskótarolád formába.10-12 percig süssük, majd vegyük ki egy sütő
rácsra kihűlni.A töltelékhez egy lábosba tegyük a cukrot, a vizet, és addig főzzük lassan amíg a
cukor el nem olvad.Majd hagyjuk kihűlni.A rikotta
sajtot tegyük a turmix gépbe vagy aprítóba, míg egyenletes állagú lesz.Tegyük át másik edénybe, öntsük hozzá a
cukorszirupot,
tejszínt, kandírozott gyümölcshéjat,
csokoládét, cseresznyét és a pisztáciát.Béleljünk ki celofánnal egy 10x20 cm- es magas falu edényt.Szeleteljük fel a piskótát, locsoljuk le a brandyvel.Az edény alját- oldalát béleljük ki a piskótával,kanalazzuk bele a tölteléket, a te
tejére tegyük az utol
só piskóta szeletet.Fedjük le és szilárdulásig fagyasszuk.A bevonathoz tegyük egy lábosba a
csokoládét, a
vajat, és olvadásig főzzük míg massza nem lesz belőle.kicsit hűtsük, majd vegyük ki a cassatát és öntsük rá a csokibevonatot.Újból vissza a fagyasztóba a
csokoládé dermedéséig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>