A
csokoládét darabokra törjük és
vízgőz fölött felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a
vajat, és simára keverjük. Apránként belekeverjük a
tojást és a vaníliát.
Egy pudingformát kibélelünk folpackkal, majd beletesszük a masszát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Angolkrém:
a
tojássárgáját a
cukorral habosra keverjük. Felforraljuk a
tejet, majd félrehúzzuk. A habos masszát
vízgőz fölött tovább verjük, és lassan belecsorgatjuk a
tejet. Addig verjük, amíg forrni kezd, majd levesszük a tűzről és még 5 percig verjük, majd hagyjuk kihűlni.
A
csokoládémasszát a krémmel tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>