Az élesztőt 2,5 dl langyos
vízbe tesszük, a
lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd a közepére fészket csinálunk, ide öntjük az élesztőt,
sóval megszórjuk, majd az egészet összegyúrjuk. Amikor egyenletes tésztává állt össze, hozzáöntjük az
olívaolajat, és ha szükséges vizet, majd egy darabig állni hagyjuk. Ezután a gyúródeszkát be
lisztezzük, és a tésztát kinyújtjuk rajta kb. ujjnyi vastagságúra. Rászórjuk a
bazsalikomot, majd rátesszük a karikára vágott
paradicsomot, a
mozzarellát,
sóval és
borssal fűszerezzük. Végül rászórjuk a reszelt
parmezánt, ízlés szerint még egy kis
olívaolajat locsolunk rá, és előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 20 percig sütjük, majd fogyaszthatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>