Megfelelő méretű sütőformát kibélelünk
zsírpapírral, úgy hogy kb.5 cm magas karimát hajtogatunk köré.
eper lekvárral megkenjük.A túrót áttörés után por
cukorral, vaníliás
cukorral, és reszelt
citrom héjjal ízesítjük.A
zselatint kevés
vízben feloldjuk meglangyosítjuk, és a túrós krémhez adjuk, és a kemény habbá vert
tejszínt is hozzáadjuk óvatosan.A lekváros piskóta te
tejére simítjuk a túrós krémet,1- 2 órára dermedni hagyjuk.Az
eperszemekkel szépen díszítjük.A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelően elkeverjük, a felhígított
eperszörppel, felforralás után langyosra hűtjük és az
eperszemekre csorgatjuk.Dermedés után kockára vágva tálalható, esetleg
tejszínhabbal is kínálhatod.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>