Gyümölcsös hegyek receptHány személyre: 4-6
» Tészta:
» 12,5 búza
liszt» 1 késhegyni sütőpor
» 3 dkg
cukor» 1 csomag vanillin
cukor» 1
tojássárgája
» 9 dkg
vaj vagy Rama
margarin» 6 dkg darált
mandula» Feltét:
» 5 dkg
vaj» 7,5 dkg
cukor» 1 csomag vanillin
cukor» 2 ek. akác
méz» 1,25 dl
tejszín
» 7,5-7,5 dkg darabolt dió és szárított sárgabarack
» 2-2 ek. darált mogyorú és pisztácia
» 5-5 dkg aprított szárított füge és
banán» Díszítés:
» 1 csomag tortabevonó
Fogunk egy keverőtálat, és beleszórjuk a
lisztet, a sütőport, a cukrot, a vanillincukrot, majd beletesszük a
tojássárgáját, a
vajat és a
mandulát. Az egészet alaposan összekeverjük, összegyúrjuk, majd a hűtőben egy órát állni hagyjuk. Ezután gyúródeszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és ebbe rakjuk a köröket, majd közepes fokozton 8-10 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a feltétet: egy lábosba tesszük a
vajat, a cukrot, a vanillincukrot és a
mézet, majd ezeket felmelegítjük, és mikor már barnás árnyalatú a massza, beleöntjük a
tejszínt, majd beleszórjuk a magokat és gyümölcsöket. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor az elősütött tésztára öntjük, majd még 10 percig sütjük. Eközben a tortabevonót megolvasztjuk, és a megsült süteményre folyatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>