A barackokat mártsuk 30 másodpercre forró
vízbe, majd tegyük hideg vizes tálba. Csepegtessük le és húzzuk le a héjukat. Vágjuk félbe, és vegyük ki a magjukat. A
tojássárgákat keverjük ki a
cukorral, míg fehér lesz. Állítsuk egy nagyobb edénybe, amiben majdnem forrásban lévő
víz van, és addig keverjük a krémet habverővel, míg habos nem lesz. Folyamatosan adjuk hozzá a
narancslevet. A krémnek sűrűnek kell lennie, és lassan le kell folynia a habverőről. Szórjuk bele a
fahéjat és a porrá zúzott
szegfűszeget. Keverjük át, és vegyük le a forró
vízről. Állítsuk a sütőt grillállásba, és a
rácsot 20 cm távolságra tegyük a grilltől. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, tegyük bele a félbe vágott barackokat, öntsük rá a krémet, és szórjuk meg a
mandulával. Gratinírozzuk 1-2 percig, és amint barnulni kezd, vegyük ki a sütőből.
Mindössze 20-22 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>