Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Metsszük be a
paradicsomokat, majd távolítsuk el a héjukat. Pucoljuk meg a
hagymát, és a
paradicsommal együtt vágjuk vékony gerezdekre. A húst mossuk meg. A
rozmaringról tépkedjük le a tűleveleket, és aprítsuk fel. Pucoljuk meg és felezzük le a
fokhagymát.
Serpenyőben forrósítunk olajat, és süssük meg benne a húsok mindkét oldalát. Tegyük a hússzeleteket egy tepsire, majd süssük sütőben 10 percig. A sütés felénél tegyük bele a
rozmaringot. a
fokhagymát, az olívát és a
paradicsomot. A
citromot szeleteljük fel.
Vegyük ki a kotletteket, ízesítsük őket tengeri
sóval és
borssal, majd díszítsük a
citromszeletekkel.
Köretnek kínáljunk sült
krumplit és
salátát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>