A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az
almákat kimagozzuk. Mindegyik
alma te
tejéről zöldséghámozóval levágunk kb. 3 cm szélességű héjat. Ezen végüknél kikaparjuk az
almákat. A kikapart végeket felfelé fordítva beletesszük egy 32*22 cm-es tepsibe.
Összekeverjük a barnacukrot, a mazsolát, a
mézet, a
vajat, a rumot, a
gyömbért, a
fahéjat, a
szerecsendiót és a
szerecsendióhéjat. Az
almaüregeket megtöltjük a
mézes masszával.
A megmaradt masszát az
almák köré locsoljuk a tepsibe. 2-3 cm magasságig felöntjük a tepsit
vízzel. 40 percig sütjük. Miután kivettük. beállítjuk a sütő hőmérsékletét 230 fokra.
Egy tálban lágy habbá verjük a
tojásfehérjéket. Hozzáadjuk a cukrot, egyszerre 1 evőkanállal, és kemény, sima habbá verjük. Beleforgatjuk a reszelt
citromhéjba. Nyomózsákkal az
almák te
tejére rakjuk. Visszatesszük a sütőbe és 5 percig sütjük, vagy amíg a
tojáshab aranysárga nem lesz.
Ízlés szerint díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>