A diákcsemegét pár órára beáztatjuk a rumba. A megmosott és lecsöpögtetett kétféle szőlőszemeket elfelezzük és kivesszük a magokat. A meghámozott és elnegyedelt körtéket és
almákat vékonyan felszeleteljük, miután kivettük a magházakat. Ezek után az összes gyümölcsöt összekeverjük a diákcsemegével és 2 evőkanál
citromlével. A
vajat habosra verjük 250 g
cukorral, a
sóval és 6
tojással, majd hozzáadagoljuk a sütőporral vegyített
lisztet is. Ezután belekeverjük a gyümölcsös keveréket és a
mogyorót, majd a masszát ki
vajazott tepsibe öntjük. A kinyújtott leveles tésztát óvatosan ráhelyezzük az eloszlatott gyümölcsös tésztakeverék te
tejére, a széleit lenyomkodjuk,
tojássárgája és
víz keverékével megkenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a por
cukor, a
tojásfehérje és a
citromlé keverékével.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>