A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd belekeverünk 3 evőkanál hideg vizet, a cukrot, a
sót, 75 g felszeletelt
vajat és a zsiradékot. Az egészet gyors mozdulatokkal összekeverjük és 1 óráig a hűtőben pihentetjük. A meghámozott és felnégyelt körtéknek eltávolítjuk a magházukat, majd felszeleteljük és meglocsoljuk a
citromlével. A
fahéj, a
szerecsendió, a
mogyorószeletek és 50 g barna
cukor keverékével megszórjuk a körteszeleteket, majd finoman összeforgatjuk őket. A pihentetés után a tészta felét kinyújtjuk és ki
vajazott formába helyezzük és kibéleljük vele a formát. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a körtés tölteléket. A tészta felső részét megkenjük a sűrített
tejjel, majd a megmaradt tésztát is kinyújtjuk és ráterítjük a tortára. A széleket alaposan összenyomkodjuk, majd a megmaradt tésztából mintákat vágunk ki és díszítjük velük a torta te
tejét, sűrített
tejjel rögzítjük őket. A megmaradt
vajat felolvasztjuk és összekeverjük a maradék
cukorral és az őrölt
mogyoróval, majd meghintjük vele a tortánk te
tejét. Előmelegített sütőben 200-220°C-on 45 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>