Elkészítés:
a.) A reszelt
almát lecukrozzuk, fél óra múlva kézzel kicsavarjuk és
fahéjjal izesítjük.
b.) 100g
lisztet összegyurunk 100g. lágyra melegített
zsírral.( valamivel magasabb mint a szobahőmérséklet, nem megolvasztva !!)
c.) 200g.
lisztet, egy csipetnyi
sót, egy egész
tojást, kb. 4 evőkanál
tejfölt (amennyit felvesz) összegyúrjunk, kinyújtjuk kb. 3 mm. vastagra, és megkenjük az egészet az. a. pontnál készített masszával. Összetürjük több rétegben, kb. 20x20 cm. formára.
lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kétszer nagyobbra mint a sütőtepsit, kettévágjuk. Az egyik darabot a megkent tepsibe tesszük, rátesszük az
almát lefedjük a másik tésztadarabbal, megszurkáljuk, hogy ne fúvodjon fel (evővillával) sütés közben. Közepes tűznél aranysárgára sütjük, melegen beszorjuk por
cukorral. Ez egy régi recept, nagyon finom, kiadós !
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>