Mogyorós-csokis fatörzs receptHány személyre: 10-12
» 8,5 dkg
liszt» 4 dkg étkezési keményítő
» 5
tojás» 1 kk.
citromlé
» 15 dkg
cukor» (vagy 1 kész piskótalap)
» Töltelék:
» 5 dkg mazsola
» 1
narancs» 5 dkg pörkölt, hámozott
mogyoró» 10 dkg por
cukor» 4
tojássárgája
» 10 dkg reszelt ét
csokoládé» 25 dkg Rama
margarin» 1 vaníliás
cukor» 2-3 ek. rum
» Díszítés:
» 12 szem hámozott
mogyoró» 1 ek. durvára vágott pisztácia
A
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a ciromlevet és 7 dkg cukrot. A maradék cukrot 2 ek.
vízzel és a
tojások sárgájával kikeverjük. A
liszthez hozzáadjuk a keményítőt. A
tojásos masszához kanalanként hozzáadjuk a
lisztet és a
tojás habját. A masszát egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Egy konyharuhára porcukrot szórunk, ráborítjuk a tésztát, majd egy másik nedves konyharuhát teszünk rá.
A mazsolát megmossük, majd ha megszáradt, felaprítjuk. A
narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A
mogyorót durvára összetörjük.
Töltelék készítése: a
tojássárgákat gőz felett kikeverjük a
cukorral és a
kakaóval, amíg sűrű nem lesz, majd hagyjuk kihűlni. A
vajat kikeverjük a vaníliás
cukorral, a rummal, a
narancs leszűrt levével, és héjával, majd a
kakaós krémhez adjuk.
2/3 részét a tésztára kenjük, rászórjuk a mazsolát és a
mogyorót, majd feltekerjük, és bekenjük a maradék krémmel. Egy villával fatörzsszerű mintát készítünk rá. Feldíszítjük, majd hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>