Fogunk egy tálat, beletesszük a
tejet, a Rama
margarint, a cukrot és a
tojást, és az egészet alaposan elkeverjük. Ezután egyenletesen beleforgatjuk a sütőporos
lisztet, majd elnegyedeljük a tésztát, és az összeset kinyújtjuk. Ki
zsírozott,
lisztezett tepsiben kisütjük a lapokat. Eközben elkészítjük a krémet: a
tejet egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a grízt, majd főzni kezdjük. Hozzáadjuk a
vajat és a
kakaót, és készre főzzük. Ezután a legal
só lapra ezt a krémet kenjük, majd rátesszük a következő lapot, amit megkenünk lekvárral, a következőre megint a krémet kenjük, majd a legfelsőt üresen hagyjuk, csak porcukrot szórunk rá. A süteményt tálalás előtt még állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>