A sütőporral elkevert
lisztet szitáljuk egy jól zárható kb.3L-es edénybe, a vanillin
cukorral, a darával és a
cukorral keverjük össze, a
tojáslikőrt, a
tojást és az olajat adjuk hozzá, majd az edényt a fedelével szorosan zárjuk le.
15-30 másodpercig rázzuk erősen, hogy jól összekeveredjenek a hozzávalók. Keverőkanállal vagy habverővel keverjük át gondosan az egészet, így az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeverednek.
Ezután a tészta kétharmad részét egy 25x11 cm-es kikent szögletes formába töltjük. A
kakaóport és a tortadarát a megmaradt tésztához adjuk és keverőkanállal vagy habverővel összekeverjük. A sötét tésztát hosszú csíkban a világos tészta közepére tesszük, majd a sütő
rácsára tesszük a formát.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: kb. 60perc
10 percig pihentetjük a formában a süteményt, majd a sütemény
rácsra borítjuk és ott hagyjuk kihűlni.
Ötlet:
3-4 napig is friss marad jól becsomagolva. Alk
almas mélyhűtésre is.
Sütési idő: kb. 60perc
Összesen:
74g fehérje, 255g
zsír
450g szénhidrát
19 012 kJ, 4539kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>