A
vajat vagy Rama
margarint felolvasztjuk a tésztához, és kissé hűlni hagyjuk. A
lisztet a sütőporral és a por
cukorral elkeverjük. Jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk, a
mogyoróval és a
fahéjjal összekeverjük, a
tojást, a
vajat vagy folyékony Rama
margarint és a kávét hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a fedelével.
Többször, összesen 15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd keverőkanállal vagy habverővel gondosan átkeverjük az egészet, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. A tésztát utána (30x40 cm-es kikent) sütőlemezre tesszük, te
tejét elsimítjuk, és sütőbe helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő:kb. 25 perc
A süteményt sütemény
rácsra helyezett sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
A
csokoládét darabokra törjük a díszítéshez, és az olajjal kis edényben
vízgőz felett alacsony hőfokon felolvasztjuk, és simára keverjük. A folyékony
csokoládét kis papír-vagy kis hűtőtasakba töltjük, a tasak egyik sarkából kis darabot levágunk, és a
csokoládét a süteményre csurgatjuk.
Sütési idő:
kb. 25 perc
Összesen:
100g fehérje, 350g
zsír
589g szénhidrát
25 519 kJ, 6095 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>