Darabokra törjük a
csokoládét, kis edényben,
vízfürdőben alacsony hőfokon felolvasztjuk, simára keverjük, és kissé hűlni hagyjuk. A
vajat vagy Rama
margarint felolvasztjuk ugyancsak és hűlni hagyjuk.
A tésztához a
lisztet a
kakaó-és sütőporral elkeverve jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. A vanillin
cukorral és a
cukorral összekeverjük, a
tojást, a folyékony
vajat vagy Rama
margarint, a vörösbort és folyékony
csokoládét hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a fedelével. Többször, összesen 15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek.
A reszelt
csokoládét hozzáadjuk és keverőkanállal vagy habverővel az egészet gondosan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is a masszába keveredjenek. A tésztát ezután (30x40 cm-es kikent) sütő-lemezre tesszük, te
tejét elsimítjuk, és a sütőbe helyezzük.
Felső/al
só hőfok: 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél:2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: 20-25 perc
Sütemény
rácsra tesszük a sütőlemezt, a tésztalapot a vörösborral azonnal egyenletesen átitatjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A
csokoládéd darabokra törjük a mázhoz, az olajjal kis edényben
vízgőz felett alacsony hőfokon felolvasztjuk, és simára keverjük. A süteményen elosztjuk, villa segítségével díszítjük, és hagyjuk megszáradni.
Sütési idő:
20-25 perc
Összesen:
87 g fehérje, 381 g
zsír
684 g szénhidrát
27 731 kJ, 6620 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>