Olvasszuk fel a
vajat vagy a Rama
margarint és hagyjuk hűlni. Mossuk le forró
vízzel a zöld
citromot, töröljük meg, a héját reszeljük le és a levét nyomkodjuk ki.
A tésztához a
lisztet a pudingporral és a sütőporral elkeverve jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. Összekeverjük a vanillin
cukorral és a
cukorral, hozzáadjuk a
tojást, a rumot, reszelt
citromhéjat és -levet, folyékony
vajat vagy Rama
margarint . Szorosan lezárjuk az edényt a fedelével.
Többször összesen 15-30 másodpercig rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd habverővel vagy keverőkanállal az egészet gondosan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. A tésztát utána (30x40 cm-es kikent ) sütőlemezre tesszük, elsimítjuk a te
tejét, és a sütőbe tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: 25-30 perc
Sütemény
rácsra tesszük a sütőlemezt, és ezen hagyjuk kihűlni a kész süteményt.
A mázhoz forró
vízzel lemossuk a zöld
citromot, megtöröljük, lereszeljük a héját és a levét kinyomkodjuk. A por
cukorral a
citromléből sűrűn folyó mázt keverünk, belekeverjük a reszelt
citromhéjat, egyenletesen a süteményre kenjük, majd hagyjuk megszáradni.
Ötlet:
Lime helyett használhatunk
citromot is.
Sütési idő:
25-30 perc
Összesen:
58g fehérje, 244 g
zsír
722g szénhidrát
22 701 kJ, 5416 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>