A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe, és locsoljuk meg az 1 dl rummal. Egy edényben keverjük össze a
tojássárgákat, a por
cukorral, a vaníliás
cukorral, a rummal és a
liszttel. Ezt gőz felett főzzük sűrű krémmé. A többi hozzávalóból készítsünk
tejszínhabot, és dolgozzuk hozzá a másikat is. Az így kapott krémből tegyünk félre pár kanállal, amivel majd később a sütemény te
tejét kenjük meg, a többit kenjük a két lap közé. Végül a díszítés hozzávalóiból készítsünk
tejszínhabot, és ezzel, valamint a fél dióbéllel díszítsük a süteményünket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>