Besamel mártás készítése: A felolvasztott
vajba
lisztet keverünk, majd addig engedjük fel
tejjel, amíg
tejszínes sűrűségű nem lesz.
sóval,
fehérborssal,
szerecsendióval ízesítjük.
Húsos,
paradicsomos mártás készítése: Darált marhahúst kevés olajon megfuttatunk, majd hámozott
paradicsomkonzervet,
sót,
borsot,
fokhagymát teszünk bele. Bazsalikommal és oreganóval fűszerezzük.
Egy jénai tál alját kikenjük besamellel, majd ráhelyezzük a lasagne lapokat. Erre szedjük a húsos mártást, majd meglocsoljuk a besamellel, végül megszórjuk
parmezánsajttal, és lefedjük a lasagne lapokkal. Ezt három rétegig folytatjuk. Az utol
só réteg lasagne tészta te
tejére rákenjük a maradék besamelt, majd gazdagon megszórjuk
parmezánnal. Kb. 25 percig sütjük, és szeletelve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>