Fogunk egy lábost, és beletesszük a
vajat, 2 dl
tejet, kevés
sót és cukrot, majd az egészet felforraljuk. Ezután hozzáadagoljuk a
lisztet, és addig főzzük, amíg a massza elválik a lábos falától. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a
tojásokat. Miután kihűlt egy kanál segítségével
mogyoró nagyságú darabokat szaggatunk ki belőle. 8 dl
tejet felforralunk, beletesszük a vaníliát, majd ebben megfőzzük a kiszaggatott galuskákat. Miután leszűrtük, a főzőlébe tesszük a
tojássárgákat, a cukrot, a
vajat, a
lisztet, és egy krémet főzünk belőle. Miután kicsit kihűlt, összekeverjük a galuskával, a mazsolával, a
mandulával, és a kemény habbá vert
tojásfehérjékkel. Ki
vajazott jénaiba tesszük, és közepes fokozaton addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz. Végül vaníliás cukrot szórunk rá, és már kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>