A
lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, és a közepére tesszük a
tojást, a cukrot, a megolvasztott
vajat és a rumos szalalkálit. Ezután rászórjuk a
szegfűszeget, a
fahéjat, a
szerecsendiót és a
sót. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, majd fél napig állni hagyjuk. Ekkor átgyúrjuk, három egyforma részre osztjuk, és kinyújtjuk. Szív alakú formával kiszaggatjuk, majd kiolajozott tepsiben készre sütjük. A
tojást felverjük, és ahogy kiszedtük a sütőből, megkenjük vele a szíveket. Eközben elkészítjük a glazúrt is: a
tojásfehérjékből kemény habot verünk, és hozzákeverjük a porcukrot. Végül a kihűlt pogácsákat ezzel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>