A Rama
margarinhoz hozzáadjuk a
tejet, a porcukrot és egy egész
tojást, majd habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a
tejet. A rétes
lisztet, a sütőport, és az őrült
szegfűszeget összekeverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a
tojássárgájához. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. Meglocsoljuk rummal, és megkenjük a te
tejét is a krémmel. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből, és díszítjük
tejszínhabbal. 2 óra újabb hűtés után felszeleteljük.
Krém:
1 dl rummal locsoljuk meg a tésztát, a maradékot összekeverjük a
tejszínnel, hozzáadjuk a
lisztet és a kristálycukrot, és csomómentesre keverjük. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl. A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg krémhez, és jól elkeverjük. 4-5 ek-al kenjünk meg a sütemény te
tejét, és a többi krém kerül a süteménylapok közé.
Díszítés:
Hideg
vízbe tesszük a
zselatinport, kicsit áztatjuk, majd addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Hagyjuk hűlni, de mielőtt megdermedne, összekeverjük a
tejszínnel, és kemény habot készítünk belőle. Nyomózsák segítségével díszítjük a sütemény te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>