A
tojássárgáját, és a kristálycukrot habosra keverjük. A
tejet kis adagokban hozzáadjuk. A rétes
lisztet, az őrölt ánizsmagot, és a sütőport összekeverjük, fokozatosan adagoljuk a
tojássárgájához, és jól elkeverjük. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. A te
tejét ismét megkenjük a krémmel. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből.
tejszínhabbal díszítjük, majd szeletekre vágjuk.
Krém:
A cseresznyét kimagozzuk, ledaráljuk, és vászonzsák segítségével lecsepegtetjük. A
tejfölt beletesszük a
tejbe, és csomómentesen keverjük a
lisztel. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliáscukrot, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Addig keverjük, míg ki nem hűl. Hozzáadjuk a meggyet. 4-5 ek-al kenjünk meg a sütemény te
tejét, és a többi krém kerül a süteménylapok közé.
Díszítés:
Hideg
vízbe tesszük a
zselatinport, kicsit áztatjuk, majd addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Hagyjuk hűlni, de mielőtt megdermedne, összekeverjük a
tejszínnel, és kemény habot készítünk belőle. Nyomózsák segítségével díszítjük a sütemény te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>