A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük. A
tojássárgájákat egyenként adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A rétes
lisztet, a
gyömbérport, és a sütőport összekeverjük, fokozatosan adagoljuk a
tojásos krémhez, és jól elkeverjük. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel.
A te
tejét ismét megkenjük a krémmel. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből.
tejszínhabbal díszítjük, majd kockákra vágjuk.
Krém:
A
tojások sárgáját, és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáöntjük az áfonyaszörpöt, és gőz fölött folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd teljes kihűlésig keverjük. A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a hideg krémhez, és jól elkeverjük.
4-5 ek-al kenjünk meg a sütemény te
tejét, és a többi krém kerül a süteménylapok közé.
Díszítés:
Hideg
vízbe tesszük a
zselatinport, kicsit áztatjuk, majd addig melegítjük, míg áttetsző ne lesz, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Hagyjuk hűlni, de mielőtt megdermedne, összekeverjük a
tejszínnel, és kemény habot készítünk belőle. Nyomózsák segítségével díszítjük a sütemény te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>